Клуб за народни танци ” Без Измислени Стъпки”

Скъпи приятели на танца,

В нашата група “БЕЗ ИЗМИСЛЕНИ СТЪПКИ” танцуваме автентични български хора от всички етнографски области. Мисията която сме си поставили е да популяризираме, запазим и предадем на следващите поколения непроменени българските танци, музика и песни.

Във времената в които живеем, подмяната на истинските ценности не подминава дори изкуството на танца, съхранило до голяма степен националната памет и българско самосъзнание хилядолетия преди нас. Затова осъзнаването и опазването на тази ценност – автентичния български танц, в неговите богатство и пъстрота, е цел която следваме вече близо 15 години.

 Екипът:

Христо Иванов: един от най-изтъкнатите наши педагози по български народни танци. 12 години солист в ансамбъл „Филип Кутев“, 6 години хореограф на ансамбъл „Филип Кутев“, 23 години преподавател в Държавно хореографско училище; Главен художествен ръководител на професионален фолклорен ансамбъл „Загоре” от 2016г.; Ръководил на международни семинари по български танци в България, Япония, Унгария, Германия, Швейцария, САЩ; Първи награди за авторски танц – град Нанси, Франция, Палма де Майорка 1998г., Варна 1998 г.; Носител на „Сребърна лира“ на СМТД – 2001 г., Носител на „Златна лира“ на СМТД – 2006г.; Носител на най-високото отличие на СМДТ – Диамантено огърлие 2019г.

 Кая Иванова: 40 години преподавател в Държавно хореографско училище; Основател и хореограф на детски танцов състав към район „В. Левски“ от
1986 до 1990, спечелил златен медал на Фестивал за художествената самодейност; Хореограф на танцов състав към Културния дом на транспортните работници от 1986 до 1990; Ръководител на международни семинари по български танци в България, Япония, Унгария, Германия, Швейцария, САЩ; Номинирана за „Кристална лира“ 2006 на СМТД; Носител на „Златна лира“ на СМТД.

 Мила Нейкова: Дипломиран преподавател и ръководител в група „Без Измислени Стъпки“ (БИС) от 7 години; Възпитаник на Държавно хореографско училище; Работи в сферата на изкуствата с 9 сборни и 5 самостоятелни изложби, включително в галерия “Edition 88”, Люксембург – 2006г.; Участник в конференцията на 20-те отличени проекта от Европейската Комисия “Creativity&Innovation – Best Practice from EU Programmes 2009”, като част от екипа на СОКИ по проекта “E-Games”

 Хората които нашите танцьори познават са повече от 120 и са от всички етнографски области. Те са разнородни като степен на трудност, динамика, вариация и етнографска определеност.

Ежегодните участия на нашата група в различни надигравания и фестивали допринасят за популяризирането на автентичните български танци. С всяка следваща година тези участия се увеличават, като събитията които посещаваме вече излизат извън границите на България.

 Танцьорите които са част от групата са с разнородни професии, физически данни и възраст.  Всички те са обединени от любовта към танца, удоволствието, настроението и емоциите които танца дава на всички хванати на хорото.

Надяваме се чрез нашите умения, опит и желание да запази и предадем на следващите поколения истинския, неподправен български танц.

Елате да танцуваме за удоволствие в   “БЕЗ ИЗМИЗЛЕНИ СТЪПКИ”

График на репетициите:

ПОНЕДЕЛНИК И СРЯДА

19.00ч. – 20.00ч. – Основна група I

20.00ч. – 21.00ч. – Основна група II

ВТОРНИК И ЧЕТВЪРТЪК

19.00ч. – 20.00ч. – Начинаещи

20.00ч. – 21.00ч. – Напреднали

ЦЕНА: 5 лв. на посещение